16 Jesu dåb og fristelse

Jesu dåb

Gud sendte en mand, som hed Johannes, for at fortælle mennesker, at de skulle gøre sig parate fordi Messias ville komme. Johannes var en fjern fætter af Jesus og kun seks måneder ældre. Han var en barsk mand, som levede ude i ødemarken, spiste græshopper og vild honning og gik i tøj, der var lavet af kamelhår.

Johannes udfordrede modigt jøderne: Sig ikke bare at du elsker Gud – bevis det med dit liv. Vend dig fra dine synder og til Gud. Han blev kendt som Johannes Døberen fordi han dyppede dem, som havde bekendt deres synder i Jordanfloden. Dåb var et symbol på at blive renset fra sine synder og vælge en ny måde at leve på.

Når jødiske ledere spurgte Johannes om han var Messias, svarede han: Nej! Men der kommer snart én som er langt større end mig – jeg er ikke engang værdig til at løse remmen på hans sandaler eller til at være hans slave. Forstår I … jeg døber med vand, men han vil døbe med Guds ånd!
Ikke længe efter, kom Jesus for at blive døbt. Da Johannes så ham, sagde han: Det er jo mig, som trænger til at blive døbt af dig. Men Jesus insisterede, så Johannes døbte ham foran alle der var til stede.

Da Jesus kom op af vandet steg Guds ånd ned fra himlen – det lignede en due, der dalede ned over ham og blev hængende der. Da lød en stemme fra himlen: Det er min elskede søn – i ham har jeg fundet velbehag!

Jesu fristelse

Efter at have forladt Jordanfloden blev Jesus ledt af Guds Ånd til at gå ud i ødemarken. Der fristede Satan, den øverste af de engle, som havde gjort oprør mod Gud, ham i fyrre dage og fyrre nætter. I løbet af denne tid spiste Jesus ingenting og han blev meget sulten.

Satan prøvede at narre Jesus ved at sige: Når du nu er Guds søn, hvorfor forvandler du ikke bare de her sten til brød, som du kan spise?
Jesus svarede ham: Nej – da Gud talte til Moses sagde han: ’Mennesker har brug for mere end brød for at leve – de må finde livet i ordene fra Gud.’

Derpå tog Satan Jesus med op på den højeste bygning i Jerusalem og sagde: Hvis du er Guds søn så hop ud! Dine hellige skrifter siger: ’Gud vil sende sine engle til at gribe dig, og du vil end ikke ramme jorden!’ Jesus svarede: Moses skrev også: ’Vov ikke at teste Gud.’

Derefter tog Satan ham med op på toppen af et kæmpe bjerg. Han viste Ham alle verdens lande og alt deres glans. Han sagde til Jesus: Jeg vil gi’ dig alt dette – alt det du ønsker – hvis du falder på knæ og tilbeder mig.
Jesus svarede: Forsvind Satan! Det er befalet: ’Sæt Gud før alt andet og tilbed kun ham!’

Satan forlod ham og englene kom og sørgede for Jesus. På dette tidspnkt var han omkring tredive år gammel. Igennem hele sit liv syndede han aldrig eller gjorde oprør mod Gud. Han valgte altid at gøre det, der var godt, rigtigt og sandt.

Jesus kalder sine disciple

Ikke lang tid efter, så Johannes Jesus komme gående, og han råbte: Se, der er Guds Lam – han bærer straffen for hele verdens synd! Gud har vist mig, at han er den Messias, som vi har ventet på. Mens Jesus vandrede langs søen, sagde han til nogle af Johannes’ tilhængere: Kom og følg mig! Fra da af omgav Jesus sig med få tætte tilhængere, kaldet disciple, og viste dem, hvordan de skulle leve efter Guds vilje. Derpå rejste Jesus rundt i området på markedspladser, i hjem og i jødiske synagoger, hvor han underviste mennesker i Guds vilje. Han bragte et nyt budskab ved at sige: Guds rige er kommet – vend om fra jeres synder og vend jer mod Gud! Jesus helbredte mennesker med alle former for sygdomme og lidelser. Nyheden om
ham spredtes hurtigt og store skarer begyndte at følge ham overalt. Mennesker rejste langvejs fra for at være tæt på ham og se ham udføre utrolige mirakler.

Secured By miniOrange