4 Kain og Abel

Efter de havde forladt haven fik Adam og Eva to sønner: Kain og Abel.

Efter at have forladt haven dannede Adam og Eva en familie. Da deres første søn, Kain, blev født, råbte Eva: Gud har hjulpet os med at skabe endnu et menneske! Ikke lang tid efter, fik Adam og Eva søn nummer to, og de kaldte ham Abel. Da deres sønner voksede op, blev Kain landmand, og Abel blev hyrde. Ved høsttid bragte folk gaver eller dele af deres udbytte og gav dem til Gud. Det blev kaldt “ofre”. Så Kain bragte noget af sit korn, og Abel bragte de allerbedste lam fra sin flok, for at ofre dem til Gud. Da Gud så deres gaver, tog han imod Abels offer, men afslog Kains.
Det gjorde Kain meget vred og oprørt.

Hvorfor er du så vred? spurgte Gud Kain. Hvorfor virker du så modløs? Du vil blive taget imod, hvis du handler retfærdigt. Men hvis du nægter at handle retfærdigt, så pas på! Synden lurer ved din dør, den venter på at angribe og ødelægge dig – du må bringe den under kontrol. Kort efter foreslog Kain sin bror Abel: Skal vi ikke gå en tur ud på marken…? Og da de gik derud overfaldt Kain sin bror og slog ham ihjel. Dette er det første mord, som er beskrevet i Bibelen.

Senere spurgte Gud Kain: Hvor er din bror, Abel? Det ved jeg ikke! Svarede Kain. Skal jeg måske altid gå og holde øje med min bror? Men Gud sagde: Hvad har du gjort? Hør… din brors blod råber til mig fra jorden. Jeg vil fjerne dig fra den jord, som du har ødelagt med din brors blod. Fra nu af vil du være hjemløs – en flygtning, som vandrer fra sted til sted.

Kain svarede Gud: Denne straf er hårdere, end jeg kan bære! Du har fjernet mig fra mit hjem… og fra din nærhed; du har gjort mig til flygtning. Alle, som møder mig, vil forsøge at dræbe mig! Gud sagde: Nej! Enhver, som forsøger at skade dig, vil få en 7 gange hårdere straf! Så satte Gud et mærke på Kain, for at advare enhver, som overvejede at angribe ham. Kain forlod Gud og rejste til landet øst for haven, hvor han ville starte sin egen familie.

Secured By miniOrange